Ültess Fát Alapítvány

ultessfatAlapítványunk 2004-ben azzal a céllal jött létre, hogy valós lépéseket tegyünk a gyermekek környezettudatos nevelése terén. Alapítónk széles körökben ismert, szakmai tekintélynek számít, tagjaink pedig az oktatás, rendezvényszervezés, öko-szemlélet, környezetvédelem terén ismert szakemberek, akik szabadidejükben sokat tesznek környezetükért, a felnövekvő generációért.

Egyik fő rendezvénye alapítványunknak – az országos népszerűségnek is örvendő – immár 10 éve hagyományosan működő, névre szóló faültetési akció, az „Ültess fát a jövőért!” egész napos rendezvény

Minden évben meghirdettünk régiós összefogáson alapuló környezetvédelmi programokat, akciókat. Ilyen volt a tavaszi szemét-szedés a Cuha mentén, a nyári Cuha-meder tisztítás, öko-szemléletű gyermek-oktatási programok szervezése, bonyolítása szakmai előadók bevonásával.

Akcióinkba bevontuk a térség állami gondozott gyermekein túl (Bakonyoszlopi gyermekotthon) a kisiskolás és Óvodás gyermekeket is!

Szervezetünk tagjai rendszeresen részt vesznek a régió jótékonysági megmozdulásain. Jó kapcsolatot ápolnak a helyi civil szervezetekkel, munkával, adományokkal támogatta és támogatja tevékenységüket. Ingyenes tájékoztatást tart a környezetvédelem fontosságáról, szelektív hulladékgyűjtésről a régió érdeklődői számára.

Alapítványunk több éve társszervezője a gyermekeket vélzó „mikulás-vonat” rendezvénynek, mely keretén belül több mint hatszáz gyermeket fogadtunk a Cuha völgyében. Műsorral, ajándékkal, Télapóval vártuk őket. A hatszáz gyermekből közel kétszáz nevelőszülős illetve nagycsaládos környezetből érkezett, és százan hátrányos helyzetűek, állami intézményből jöttek el hozzánk

Alapítványunk folyamatos kapcsolatot ápol a régió neves környezetvédelmi szervezeteivel: Csemete Egyesület, Reflex Egyesület. Tagjaink állandó képzéseken vesznek részt a környezetvédelmi lehetőségek, pályázatok terén.

Alapítványunk igyekszik nemzetközi kapcsolatokra is szert tenni környezetvédelmi szervezetek terén. Határon túli csoportokkal keressük az együttműködés lehetőségét, közös rendezvény, tapasztalatcsere, uniós közös pályázás céljából. Eddigi sikereink elsősorban szlovákiára és ausztriára korlátozódtak.

Az egyesület saját honlapja: www.ultessfat.hu, ahol a rendezvényeinkről, akcióinkról olvashatnak információkat az érdeklődők. Látogatók száma évi 1000-2000 fő.

Horváth Orsolya

  • Tel: 06 30 325 3520
  • Weboldal: www.ultessfat.hu
  • E-mail:
Térkép